HTML

Elsa Valle Fan Club

Elsa Valle kubai művésznő rajongói oldala,minden ami Cuba, salsa, latin zene, son,rumba, danzon, koncert, tánc és vidámság

Friss topikok

Ramon Valle-Winand Gábor-Elsa Valle -jazz egyedi módon

2008.08.05. 20:10 salsafan

2008 szeptembere igazi ünnep lesz a jazz rajongóinak,ugyanis a jazz zongorázás egyik kiemelkedő egyénisége,a kubában született Ramon Valle látogat el hazánkba.A Hollandiában élő jazz zongorista számos megjelent lemezén bizonyította már nem mindennapi tehetségét,művészi adottságait,a világ leghíresebb művészeivel dolgozott együtt (pl:Roy Hargrove,Chucho Valdés,Horacio "El Negro" stb).Zenéjét a sohasem hivalkodó,ámde tökéletes technikai megvalósítás mellett a gyönyörűen megkomponált dalok és mesteri improvizációk jellemzik.

És hogy mit keres Magyarországon?Természetesen egy hasonló adottságokkal rendelkező zenészt,művészt,aki nemcsak megérti zenei gondolatait,de válaszával újabb kérdésre ösztönzi,s így inspirálva egymást olyan zenei magasságokba jutnak,ami ritka élményt  nyújt a koncertre ellátogatóknak.

Ezt az embert Winand Gábornak hívják,akinek neve már nem csak a hazai,de az európai jazz rajongók körében is ismert,mivel rendszeres vendége a leghíresebb jazz fesztiváloknak európa szerte.Ő maga a jazz éneklés olyan egyedülálló stílusát alakította ki,ami lenyűgözi mind a közönséget,mind pedig zenész kollégáit,improvizációs technikája bravúros,úgy használja hangját,mint a legjobb hangszeres zenészek.(Emellett ő maga is kiváló szaxofonos,és fuvolista).

Ramon Valle és Winand Gábor duó koncertje tehát rendkívülinek ígérkezik,mivel a zongora és énekhang intim hangulatát  a két művész közötti folyamatos vibrálás fogja feszesen tartani,izgalmassá tenni.

És mitha mindez nem volna elég,vendégművészként csatlakozik a duóhoz Elsa Valle,aki szintén műfajának, a latin jazz éneklésnek kimagasló egyénisége.Magyarország első latin jazz formációját azért hozta létre,hogy az itteni rajongók megismerjék közvetlen közelről a kubai és az amerikai zene csodálatos keveredését;nem véletlen hogy az Elsa Valle Latin Jazz Syndicate lemezei és koncertjei hangos sikert arattak.Elsa nem ismeretlenül kerül a produkcióba,hiszen testvére Ramon Valle zongorázik,Winand Gábor pedig nemcsak mint énekes és fúvós, de mint hangszerelő is közreműködött Elsa eddig megjelent szerzői lemezein.

(Mi Gente(2003),Abracadabra(2005),Salsa y Picante(2007))

2008.szeptember 18-án Pécsett az Ifjúsági Házban,19-én pedig Székesfehérváron a Petőfi Mozi-Music Pub-ban hallható Ramon Valle Winand Gábor duója,és a vendégművész:Elsa Valle

www.ramonvalle.net www.winandgabor.com www.elsavalle.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elsavalle.blog.hu/api/trackback/id/tr43602411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása