HTML

Elsa Valle Fan Club

Elsa Valle kubai művésznő rajongói oldala,minden ami Cuba, salsa, latin zene, son,rumba, danzon, koncert, tánc és vidámság

Friss topikok

2012.12.06. 21:55 salsafan

Mupa Laberinto 2012_1.jpg

2012. december 14. 19:30 - 22:00
Fesztivál Színház

Winand Gábor - ének, szaxofon, fuvola, Ramón Valle - zongora, Omar Rodriguez Calvo - bőgő, Joe Quitzke - dob
Vendég: Elsa Valle - ének

Mi jut eszébe elsőre a jazzkedvelő közönségnek, ha meghallja a Valle-Winand házaspár nevét? A latin jazz és az afro-kubai jazz. Éppen ezért mozdulnak el egészen más irányba, amikor bemutatják jazzműhelyük legfrissebb mesterdarabjait. Laberinto című új albumukon csak rájuk jellemző vegyületét hozzák létre a modern mainstream jazznek, a klasszikus kamarazenének és a balkáni népek páratlan ritmusokban gazdag muzsikájának. Ez azért is indokolt lépés, mert az idestova tíz éve Magyarországon élő Elsa Valle már az öreg kontinens zenekultúráját alapvetően meghatározó elemeket is jócskán magába szívta, amiként az énekes házaspárt kísérő trió tagjai is, akik szintén Európába helyezték át székhelyüket. Elsa testvére, a zongorista Ramón Valle, honfitársa, Omar Rodriguez Calvo bőgős és az amerikai származású Owen Hart dobos hármasa Európa-szerte keresett és ünnepelt csapat; Valle és Calvo virtuozitását és zeneiségét a Müpa közönsége is megismerhette 2009-ben.
A Laberinto cím gondolati mélységet is sugall, Elsa Valle és Winand Gábor - gyakran közös - szerzeményei a sok-sok tévutat, reményt, csalódást rejtő életről szólnak, amely mégiscsak a beteljesülés felé kanyarog, és katarzissal kecsegtet. Winand legutóbbi, Fabulas című triólemezének meghitt, visszafogott hangvételéhez képest a Laberinto-album és -koncert is dinamikusabb megszólalást ígér a hagyományos ritmusszekciónak köszönhetően. További különlegessége, hogy a "főhős" régi hangszerein, szaxofonon és fuvolán is játszik majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elsavalle.blog.hu/api/trackback/id/tr794951992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása